miércoles, 20 de julio de 2011

CGT considera inacceptables les retallades de personal en l’Administració del Consell.

La Confederació General del Treball emprendrà accions judicials contra totes aquelles decisions que siguen arbitràries i que estiguen preses al marge del procediment legalment establit per als supòsits de reordenació del personal.
El sindicat anuncia assemblees i mobilitzacions en resposta a l’atac als drets dels treballadors de la funció pública.

Para CGT, el Consell és l’únic responsable del dèficit públic i de la deterioració dels serveis públics. El sindicat no està disposat a consentir que siguen els treballadors els que paguen els plats trencats d’una política de balafiament que ha beneficiat als “amiguitos del alma” del poder, en detriment dels interessos generals i d’uns serveis públics essencials com la sanitat, l’educació o els serveis socials, que s’han degradat a passos engegantits durant els anys de gestió del PP.És inadmissible que pretenguen reduir el dèficit públic sacrificant l’ocupació pública, que constitueix una garantia per a la ciutadania d’una prestació de qualitat i eficient dels serveis públics.

La CGT emprendrà accions judicials contra totes aquelles decisions preses en els últims dies i les que es preveuen en els pròxims mesos, que es consideren arbitràries i preses al marge del procediment legalment establit per als supòsits de reordenació del personal, que és del que es tracta. Encara que el Consell pretenga ocultar-ho, decisions que han suposat ja cessaments de personal interí, així com anuncis d’amortitzacions de llocs de treball sense seguir el procediment legal, ni haver sigut negociada la reordenació amb els representants sindicals, són arbitràries i contràries a llei.

Mentrestant, alts càrrecs cessats com a suposada mesura d’austeritat són “recol·locats” en llocs privilegiats en entitats públiques que escometen alhora plans de retallades per als seus treballadors del carrer, com és el cas de l’empresa pública AVAPSA, dependent de la Conselleria de Justícia i Benestar Social.

CGT considera que l’acció més efectiva contra aquestes retallades és la mobilització del treballador, i per açò anem a realitzar assemblees dirigides a tot el personal del sector públic de la Generalitat (incloses Conselleries, empreses i entitats públiques, etc) a fi d’avaluar i dissenyar una resposta organitzada de tots els treballadors enfront d’aquest atac premeditat cap als drets dels treballadors de la funció pública. En aquest sentit la CGT ha dirigit una proposta d’acció conjunta a la resta de sindicats.

La culpa del dèficit públic desbocat la tenen els polítics que han gestionat els fons públics de forma irresponsable i en benefici d’interessos particulars, i la CGT va a impulsar i a exigir que responguen amb el seu patrimoni de les pèrdues provocades a la Hisenda Pública i la reculada en els drets socials ocasionat al ciutadà. Igual que ja està ocorrent en altres països europeus, com Islàndia.

Confederació General del Treball-Generalitat Valenciana