jueves, 17 de noviembre de 2011

18-N València: Manifestació en solidaritat amb el Parke Alkosa, pels drets humans i el poder de decisió ciutadà

MANIFESTACIÓ

SOLIDARITAT AMB EL PARKE i L’ESTADA INDEFINIDA CAMPANYA S.O.S. PARKE PELS DRETS HUMANS I EL PODER DE DECISIÓ CIUTADÀ

DIVENDRES 18- 11-11 des de la Plaça del 15-M (abans P. de l’Ajuntament) 7.30 vesprada.

Després de diversos dies d’estada indefinida en la Plaça del 15-M la campanya S.O.S. al no haver tingut resposta per part de la Generalitat Valenciana ni de l’ajuntament d’Alfafar decideix convocar una manifestació des de la plaça 15-m fins al Palau de la Generalitat.
 
«El Parque» és un poble en forma de barri dormitori situat a vuit Km. al sud de la ciutat de València, pertanyent al municipi d’Alfafar, encara que separat del seu nucli urbà per dos Km., carreteres, vies del tren, gasolinera i centenars d’anys; ja que el barri naix com a conseqüència de l’emigració dels seixanta, amb uns deu mil habitants i amb les característiques dels barris dormitoris de l’època, inclosa la seua problemàtica social... (“La cooperativa que marca la historia” 2005) Desocupació des de finals dels 70 de més del 30% arribant a quasi el 40% en l’actualitat. Més del 0 % vivint per sota del llindar de la pobresa.

En la nostra població a poc a poc des dels anys 90 es va anar posant en peus aquest projecte comunitari per a donar resposta a l’empobriment, amb iniciatives d’economia social, cooperatives, Tallers de formació programes socials., Centres de dia de “Pekes”, de Joves… etc. Arrancant el finançament a les institucions locals i autonòmiques en un projecte que significa l’aposta pel desenvolupament de la participació ciutadana de tal forma que es puga plantejar en la pràctica la gestió dels recursos que hi ha monopolitza l’administració de l’estat per part de la ciutadania.

El projecte comunitari està en una situació absolutament dramàtica, les institucions Generalitat Valenciana (SERVEF, D. G Benestar social) i Ajuntament d’Alfafar, estan retardant el pagament de més de 400.000 Euros, ja gastats, açò significa que un bon nombre de treballadors comunitaris porten cinc mesos sense cobrar. Lloguers, Material educatiu i laboral sense poder pagar...

En qualsevol situació, però àdhuc més si cap en un moment de catàstrofe social com aquesta en la qual són necessàries actuacions d’emergència es fa imprescindible la creació d’espais públics amb participació de la ciutadania i amb poder de decisió.

Per tant reivindiquem:

Pagament immediat del deute de la Generalitat Valenciana i ajuntaments a les organitzacions socials i comunitàries incloses farmàcies. Beques per als menjadors escolars, prestacions de la llei de dependència, de la renda garantida, etc.

La creació d’espais públics amb participació ciutadana i dels diferents agents socials en els diferents municipis per a plantejar Actuacions d’urgència Social com el Pla de mesures d’urgència plantejat a l’ajuntament d’Alfafar. participant amb poder de decisió en els pressupostos municipals.

DIVENDRES 18- 11-11 des de la PLAÇA 15-M (abans P. de l’Ajuntament) 7.30 vesprada.

CAMPANYA S.O.S. PARKE