jueves, 29 de marzo de 2012

Primera valoració de la CGT sobre la Vaga General

A les 00 hores del dia d’avui ha començat la Vaga General convocada per la CGT i diverses organitzacions sindicals i socials a tot l’estat.

La primera valoració sobre seguiment en el torn de nit ens indica que l’aturada està sent seguida majoritàriament per part de les i els treballadors.

Així, podem indicar que en el sector industrial com Seat, VW, Opel, Ford, Nissan, etc. estan paralitzats els processos productius, així com les més importants empreses del sector químic, com està succeint a Tarragona.

El mateix està passant en els mitjans de comunicació i així comprovem com Telemadrid, Canal Sur i Canal 9 s’han quedat sense emissió o com RNE, TVE emeten programes gravats i com els diaris Gara i Berrria no surten demà o diari Público tanca la seva web.

També estan paralitzats els serveis de recollida d’escombraries a les principals ciutats, la càrrega i descàrrega en nombrosos ports marítims com el de Barcelona, la demanda elèctrica ha caigut un 15% respecte al dijous passat, hi ha 780 vols nacionals suspesos i els principals mercats d’abastiment es troben paralitzats.

Entenem des de la Confederació que la Vaga General a la qual ha estat convocada la societat espanyola en aquesta jornada està sent majoritàriament recolzada i secundada per la classe treballadora contra la Reforma Laboral i les mesures antisocials aprovades pels diferents governs i administracions.

Des de la CGT volem denunciar la brutalitat policial amb què estan sent reprimits nombrosos activistes, i l’assetjament i fustigació al qual troben sotmesos piquets de persones treballadores que només exerceixen el seu dret a la llibertat de Vaga i d’informació.

Des de la CGT fem una crida al conjunt de la ciutadania, treballadors en actiu o en atur, joves i estudiants a participar massivament en els piquets, les accions i les manifestacions que es realitzaran durant la jornada d’avui a les ciutats de l’estat espanyol.

Madrid, 29 de març de 2012.

CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL

Secretariat Permanent. Comitè Confederal