jueves, 29 de marzo de 2012

Segona valoració de CGT sobre la Vaga General

A les 00 hores del dia d’avui ha començat la Vaga General convocada per la CGT i diverses organitzacions sindicals i socials en tot l’estat.

En aquesta segona valoració sobre seguiment en el torn de matí ens indica que l’atur està sent seguit majoritàriament per part de les i els treballadors.

Així, podem indicar que en el sector industrial empreses com a EADS, Seat, VW, Opel, Ford, Nissan, etc. continuen paralitzats els processos productius i els polígons industrials de totes les grans ciutats. També estan parades les més importants empreses del sector químic, Michelin a Vitòria, Repsol en Puertollano o el pol petroquímic de Tarragona.

Els mitjans de comunicació continuen sense emissió com Telemadrid i Canal Sud, o com RNE, TVE, que emeten programes gravats i com els periòdics Gara i Berrria no ixen avui.

Cal destacar la gran incidència de la Vaga en els transports de totes les grans ciutats. A Madrid, Barcelona, Zaragoza o València tant els autobusos, el metre, les rodalies i els tramvies sol han eixit els servei mínims. No es garanteixen els horaris d’aquests serveis mínims en el metre de Madrid i continuen tancades diverses estacions en el de Barcelona.

També estan paralitzats els serveis aeroportuaris en el Barajas i el Prat, més de 30 ports marítims no estan realitzant activitat cap, com els de Algesires, Barcelona i València. La demanda elèctrica ha caigut un 23% respecte al dijous passat.

Entenem des de la Confederació que la Vaga General a la qual ha sigut convocada la societat espanyola en aquesta jornada aquesta sent majoritàriament recolza i secundada per la classe treballadora contra la Reforma Laboral i les mesures antisocials aprovades pels diferents governs i administracions. Davant açò la ciutadania ha respost amb la participació i el seguiment massiu, molt major que en la vaga del passat 29 de setembre de 2010, en aquesta jornada Vaga.

Cal destacar la quantitat ingent de policia que ha sigut desplegada en la ciutat de Madrid, intentat convertir a la capital en la referència de la repressió i l’assetjament. Ja s’han produït 33 detencions en tot l’estat, la major part en la capital.

Des de la CGT fem una crida al conjunt de la ciutadania, treballadors en actiu o en atur, joves i estudiants a participar massivament en els piquets, les accions i les manifestacions que es van a realitzar durant la jornada d’avui en les ciutats de l’estat espanyol i a no consumir ni comprar res durant el dia d’avui.

Madrid a 29 de març de 2012