jueves, 29 de marzo de 2012

Seguiment massiu de la vaga en les universitats, paralització del sector industrial i piquets recorren els centres de les principals ciutats del País Valencià

Amb el començament del dia, l’èxit de la Vaga General es visualitza en universitats, fàbriques, transports, comercis i en l’activitat dels piquets formats per estudiants, sindicalistes, 15-M i col·lectius socials que es concentren per la derogació de la reforma laboral

Seguiment massiu de la vaga en les universitats valencianes

Piquets formats per uns 600 estudiants i sindicats han aconseguit tallar per complet durant una hora l’Avinguda Catalunya, accés nord a la ciutat de València. En aquest moment es dirigeixen a la facultat de Geografia i Història on hi ha convocada una concentració estudiantil que marxarà fins a Delegació de Govern. Després es confluirà en el piquet unitari de les 12h en la Pl. de l’Ajuntament.

Segons informa CGT en la Universitat de València, l’atur en les universitats és pràcticament total. En Blasco Ibáñez les xifres ronden el 90%. A Alacant, les Plataformes d’Estudiants de la Universitat i Sindicat d’Estudiants, es tanca la Universitat amb el 90 % de la plantilla amb l’ajuda de la Plataforma PUDUPA.

A les 9 h. han eixit marxes per a confluir en el centre d’Alacant i la CGT se sumisca a la marxa que eixirà de la Universitat. Està prevista una manifestació conjunta que recorrerà el centre d’Alacant i acabarà amb una assemblea en finalitzar la mateixa en la plaça Sant Cristóbal.

D’altra banda, des del Camp de Morvedre, la Confederació informa que en les grans empreses industrials de Sagunt i Port de Sagunt, com *Ferrodisa, *Pilkinton o *Arcelor, la vaga ha aconseguit un seguiment del 100%. En la comarca, la sensació que es viu és la d’un diumenge, el petit comerç roman tancat.

D’aquesta forma, tant en País Valencià com en tot l’Estat, continuen parats els processos de productius i els polígons industrials.

En els transports, la vaga està tenint una gran incidència, a València, Alacant, Benidorm, només s’estan cobrint els serveis mínims.

A Benidorm, els carrers presenten l’aspecte d’un dia festiu, molt pocs comerços han obert. Piquets de CGT es troben concentrats davant l’Ajuntament i a les 12h tindrà lloc una concentració per la Derogació de la Reforma Laboral en la Pl. Triangular.

Finalment, CGT destaca que a Castelló hi ha nombrosa presència policial malgrat la qual cosa no s’ha registrat cap incident *reseñable. El seguiment en el sector industrial és molt alt, mentre que en el petit comerç el seguiment està sent parcial, encara que sensiblement superior al registrat en l’última Vaga General, la del 29-S.

Des de la CGT fem una crida al conjunt de la ciutadania, treballadors en actiu o en atur, joves i estudiants a participar massivament en els piquets, les accions i les manifestacions que es van a realitzar durant la jornada d’avui en les ciutats de l’estat espanyol i a no consumir ni comprar gens durant el dia d’avui.

Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 29 de març de 2012

Foto CGT-Camp de Morvedre: Ferrodisa