lunes, 30 de abril de 2012

CGT contra la privatització de la sanitat valenciana

El Sindicat de l’Àrea Pública de CGT considera que un sistema públic de salut és la garantia per a l’accés a una assistència sanitària de qualitat i accessible per a tots els ciutadans, amb independència del seu poder adquisitiu

Davant l’anunci del la Generalitat Valenciana de privatitzar el sistema públic de salut a partir de 2013, la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) vol manifestar la seua total oposició a aquesta mesura, que tindrà com a conseqüència la deterioració de la qualitat de l’assistència sanitària i el final del dret a un servei de qualitat per a tots els ciutadans.

Amb la privatització de la sanitat (igual que succeeix amb l’ensenyament i altres drets ciutadans) l’Administració converteix en un suculent negoci per al capital privat el que han sigut drets socials conquistats per generacions de treballadors i alçats amb els cotitzacions dels mateixos.

CGT considera una falsedat que la gestió privada siga més eficaç que la pública, i adverteix que de permetre’s les privatitzacions no tardarem de lamentar la deterioració del sistema i la falta d’atenció a determinats sectors de població amb escassos recursos econòmics.

Els sectors financers i la dreta política fa anys que acaricien la idea si es fes amb el control del pressupost i el patrimoni que representen els serveis públics: salut, ensenyament, pensions, cultura, mitjans de comunicació, etc.

Amb eixe objectiu no han cessat de llançar campanyes acusant als treballadors d’aquests sectors de ser poc professionals o de no aconseguir els nivells de productivitat que s’aconsegueixen en empreses de gestió privada. Davant eixes mentides, la CGT defensa uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts. Per gratuïts volem dir que no hàgem de pagar dues vegades; una amb els impostos i una altra en ser atesos.

Per a l’Àrea Pública de CGT-PV la formació, la professionalitat i el lliurament dels treballadors dels serveis públics valencians està més que demostrada i, en el cas que en determinats departaments es puga parlar de falta de rendibilitat (com es diu de la RTVV) els responsables caldria cercar-los entre la plaga de directius, quasi sempre nomenats “a dit”, amb preparació i lliurament professional són bastant discutibles.

La CGT, davant l’amenaça que suposen els anuncis de privatització de tot el sector públic, crida a treballadors i ciutadania en general a la mobilització social en defensa del dret irrenunciable als serveis públics.