lunes, 21 de mayo de 2012

22M Vaga: CGT crida a la mobilització massiva contra les retallades en l’Ensenyament

MANIFESTACIÖ: València: 18h des de Pl. Sant Agustí http://www.cgtpv.org/22-maig-Vaga-a...
 
La Federació d’Ensenyament de la CGT fa una crida a totes les Comunitats Educatives perquè es mobilitzen contra les Retallades en Educació

Aquesta Federació d’Ensenyament se suma a totes les mobilitzacions i convocatòries incloent la Vaga del dia 22 en tots els territoris de l’estat.

CGT està present en la Plataforma estatal en defensa de l’Escola Pública i a més conforma blocs i plataformes sindicals en tots els territoris, sent la Vaga convocada en alguns territoris CGT com Andalusia, Catalunya i Murcia.

El pròxim dia 22 es desenvoluparà la jornada de Vaga que CGT considera com l’inici d’un moviment continu d’accions per a evitar el desastre que les erràtiques polítiques que tots els governs tant el central com els autonòmics estan portant a efecte en matèria educativa, salut i serveis socials en general. Aquesta Vaga és una conseqüència de les mesures que estan adoptant els governs d’Espanya i la seua aplicació per part de les Comunitats Autònomes que es traduiran en una retallada dels pressupostos educatius d’entre el 25% i el 30%. Així es reconeix sense cap gènere de dubtes en l’anomenat Programa Nacional de reformes, presentat pel Govern central. Aquesta brutal retallada, afegida a la que ja hem patit aquests últims anys, suposarà una reculada històrica.

No es cobriran les absències del professorat durant les dues primeres setmanes de baixa laboral, la qual cosa generarà molts problemes organitzatius i de convivència en els centres en quedar els grups, ja de per si mateix sobrecarregats, sense un professor que puga atendre’ls adequadament. I constituirà un càstig per a l’alumnat de segon de batxillerat en portes de les proves de selectivitat.

L’abandó de determinats programes de suport a l’Educació Infantil i de noves tecnologies i la no implantació dels cicles de Formació Professional actualitzats representa un gran pas arrere en la qualitat del sistema educatiu.

També considerem extremadament greu el deteriorament de les condicions laborals del professorat. A les retallades retributives de més del 6% aplicats des de juny de 2010, ara se sumen mesurades com l’increment de l’horari lectiu, substancials retallades salarials en cas de baixa per malaltia, la congelació de les ofertes d’ocupació pública, la desaparició de les condicions de la jubilació anticipada, la transformació de nomenaments a temps complet a temps parcial, el cessament del personal interí a 30 de juny per a no pagar-los les vacances, etc. Tot açò es materialitzarà en una reducció de la plantilla docent de proporcions incalculables, que repercutirà greument en la qualitat i equitat de l’ensenyament.

Com a conseqüència d’aquestes polítiques, durant molts anys no s’incorporaran al sistema educatiu nous docents. Les promocions de joves recentment titulats en les nostres universitats o que siguen a punt de titular-se en els pròxims anys en estudis conduents a l’ensenyament estan sent condemnats a la desocupació més absoluta. La situació pot ser dramàtica per a l’educació pública.

CGT fa una crida a famílies, alumnat i professorat perquè conjuntament donen resposta a aquesta fallida de drets essencials. CGT anima la constitució d’iniciatives d’acte organització en zones educatives, pobles i ciutats.

Federació d’Ensenyament Confederació General del Treball