miércoles, 2 de mayo de 2012

[Fotos] 1r Maig: La manifestació de CGT a València

La Confederació General del Treball ha celebrat el seu 1r de Maig al costat de sectors alternatius i el 15M. S’ha clamat contra la reforma laboral, les retallades socials i per la llibertat de Laura Gómez i la resta de detinguts per la seua participació en la vaga general del 29M

En un ambient reivindicatiu i de solidaritat amb tots els sectors afectats per les reformes i retallades imposades pel capital, la CGT ha celebrat la seua manifestació a València amb uns lemes i un recorregut al marge d’UGT-CC.OO.

La manifestació de la CGT ha partit de la plaça de Sant Agustín mitjana hora després que ho fera la capçalera de la d’UGT-CC.OO. i ha transcorregut pels carrers de Sant Vicent i de la Pau, per a acabar en el Parterre, on han tingut lloc els parlaments dels responsables de CGT i portaveus del Parke Alkosa, del 15M, del Comitè de Solidaritat amb Chiapas i el col·lectiu se Sahrauís a València.

La manifestació del 1º de Maig de CGT ha comptat amb la presència d’unes 4.000 / 5.000 persones i s’ha desenvolupat en un ambient molt reivindicatiu, tant contra la reforma laboral i les retallades, com contra la repressió deslligada sobre les persones i col·lectius que van participar en la Vaga General del 29M.

Una grup d’activistes del 15M i del Parke Alkosa obria la comitiva representant una performance en la qual simulaven un grup d’esclaus que es posaven incondicionalment al servei del capitalisme, renunciant a la seua dignitat i els seus drets. La manifestació també s’ha detingut davant el consolat del Marroc per a denunciar l’ocupació del Sàhara i al repressió del règim alauita contra obrers i activistes dels drets humans.

Finalment, la manifestació ha acabat en els jardins del Parterre, on Antonio Pérez Collado i Enric Tarrida (secretaris generals de CGT-PV i CGT-València, respectivament) han cridat a la classe treballadora a lluitar solidàriament pels drets que el sistema ens està robant: treball digne, habitatge, salut, ensenyament, pensions, etc.) i a eixir al carrer a reivindicar la llibertat d’expressió i d’organització que es veuen amenaçats des del poder. En eixe sentit s’han recordat les càrregues policials contra els estudiants del Luis Vives, la detenció de treballadors de Vossloh i l’empresonament de diversos activistes a Barcelona i Madrid.

Amb l’esperit de seguir lluitant pels drets i llibertats públics, s’ha cridat a recolzar la concentració que CGT ha convocat per a divendres que ve, 4 de maig, 19 h, en Delegació de Govern per a exigir la llibertat de Laura Gómez i la resta de detinguts i imputats per la seua participació activa en l’última Vaga General.

Finalment, han pres la paraula representants dels col·lectius socials per a sol·licitar suport a les lluites de Chiapas, Sahara, Palestina, etc. i per als projectes autogestionaris que es desenvolupen en el Parc Alcosa. S’ha cridat a donar una resposta multitudinària en la jornada de lluita del moviment dels indignats, el pròxim 12M

Gabinet de Premsa CGT-PV