martes, 8 de mayo de 2012

Vaga a RTVV contra l'ERO a l'ens

El Comité d'Empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha convocat una vaga de quatre hores a l'ens per al pròxim 8 de maig, en protesta contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) previst.La jornada" de mobilització" coincidirà amb la declaració de l'exdirector general de l'ens Pedro García davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga als considerats capitostos de la trama Gürtel en relació amb contractes subscrits per la visita del papa a València el 2006, segons ha informat el Comité d'Empresa en un comunicat. En la jornada, els sindicats protestaran "contra l'ERO que vol aplicar la Generalitat en les nostres empreses" i defensar "els llocs de treball i el futur del servici públic de radiotelevisió valenciana". Per esta raó, han convocat una vaga parcial de quatre hores, de 9.00 a 11.00 i de 17.30 a 19.30, i a concentracions al centre de treball.

A més, representants dels treballadors es traslladaran a Madrid coincidint amb la declaració de Pedro García com a imputat en esta causa. "Amb esta mobilització es pretén denunciar que la Generalitat continua sense actuar contra els autèntics responsables del saqueig que ha patit RTVV, mentre que vol fer pagar als treballadors l'excés dels diners públics que han portat a terme els dolents gestors de les nostres empreses", ha indicat el Comité en el comunicat. Els sindicats exigixen que es frene l'ERO i que es "respecten tots els llocs de treball". Alhora, demanen a la Generalitat que deixe de "menysprear" els treballadors i "escolte" els seus representants, "tal com es va comprometre el president Alberto Fabra, abans de portar a terme la modificació de la llei de RTVV".

"El manteniment de l'amenaça al futur laboral dels treballadors de RTVV i la possible privatització del servici que ara oferim no genera cap benefici a la societat valenciana i sol ens porta a una situació de conflictivitat laboral que desembocarà en noves convocatòries de vaga de major intensitat", han advertit. Els sindicats han afegit que la Generalitat "té a les seues mans evitar esta situació i treballar per un nou model de RTVV que mantinga el consens de 1984 i millore la seua qualitat, pluralitat i difusió de la llengua i cultura valencianes per a servir al conjunt de la ciutadania".