lunes, 16 de julio de 2012

CGT denuncia a Tragsa per l’accident de València

El Periódico de Aragón/F.M.H.

BRIF(EL PERIOCO DE ARAGON/F.M.H.).- El sindicat CGT d'Aragó i La Rioja va presentar una denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social contra l'empresa Tragsa, en considerar que va infringir les normes de prevenció de riscos laborals. Segons el sindicat, la gestora de les BRIF (Brigades de lluita contra Incendis Forestals del Ministeri de Medi ambient) no va haver d'enviar a l'helicòpter Sokol, amb el qual es va estavellar i va morir el pilot José Agustín Neva, ja que havia donat problemes en els dies anteriors. A més, CGT ha anunciat que té intenció de personar-se com a part en la investigació judicial del cas.

Segons relata el sindicat, l'aparell operat per Inaer, que va acabar estavellant-se en l'embassament de Forata, mentre col·laborava en l'extinció de l'incendi de Cortes de Pallàs, va patir problemes per a arrancar els motors en un vol de pràctica el 24 de juny. Quatre dies més tard, va patir nous problemes amb una turbina bruta en un exercici en el camp de Sant Gregorio; els treballadors de la BRIF van haver d'aplicar-li aigua "desconeixent si per a la seua neteja o per al seu refredament".

El 29 de juny, a l'aparell va transportar a la brigada a Andilla, per a sufocar l'incendi, i el 30 va tornar a donar problemes amb l'arrencada. Ja el dia de l'accident, el 2 de juliol, segons CGT, l'aparell solament portava mitja hora en vol, de les dues hores de màxim legal continuat, quan es va estavellar. Aquest diari va intentar sense èxit contactar amb un responsable de Tragsa. Inaer, per la seua banda, va reiterar que el Sokol estava en perfectes condicions.