martes, 16 de octubre de 2012

CGT-PV recolza la vaga d’estudiants dels dies 16, 17 i 18 d’octubre contra el desmantellament de l’ensenyament públic

La Confederació General del Treball se suma a les mobilitzacions que s'estan duent a terme en tot l'Estat al llarg d'aquesta setmana en defensa de l'educació pública, entre elles la vaga general dels estudiants els dia 16, 17 i 18 d'octubre. Per a CGT-PV, davant les regressives mesures del ministre Wert, només cap la protesta organitzada i unitària de joves, mares i pares, treballadors de l'ensenyament… classe treballadora en general

La Comunitat Educativa està en lluita contra les retallades a l'Ensenyament Públic i contra la política del Govern. Una lluita a la qual se suma la central anarcosindicalista.

D'aquesta forma, a més de recolzar la justa protesta dels estudiants, la CGT-PV crida a pares i mares de classe treballadora a secundar la vaga del dia 18, jornada d'atur que ha decidit secundar la CEAPA.

La CGT del País Valencià manifesta el seu frontal rebuig a les següents mesures: Reforma i desmantellament de l'educació pública; augment de les ràtios, retallada de docents; supressió d'ajudes per a beques de menjador i llibres de text, increment de les taxes universitàries i retallada del transport escolar.

Davant la greu situació que les polítiques neoliberals estan provocant en la classe treballadora (atac als serveis públics, als drets laborals i socials, increment en definitiva de les desigualtats) CGT assenyala que la conseqüència immediata d'eixes mesures agreujades per l'Avantprojecte de la Llei Wert té com a conseqüència directa l'expulsió de milers de joves de la classe obrera del sistema educatiu públic.

La setmana de lluita que s'està desenvolupant del 15 al 19 d'octubre en l'Estat espanyol, que inclou tres jornades de vaga, compta per tant amb l'absolut suport de la CGT-PV que participarà en la manifestació convocada a València pel Sindicat d'Estudiants el 18 d'octubre a les 19h i que partirà des de la cèntrica Plaça de Sant Agustín.

CGT insta a qué eixa marxa contra el desmantellament de l'ensenyament públic siga el més multitudinària possible i done veu a la protesta unànime de la classe treballadora contra els abusos del capitalisme.

Gabinet de Premsa CGT-PV

València, 16 octubre 2012