jueves, 29 de noviembre de 2012

Després de recórrer 250 Km la Marxa de la Discapacitat arriba a València.

Durant deu dies, la ‘Marxa de la Discapacitat pel Respecte i la Dignitat', ha recorregut pobles i ciutats del País Valencià, des de Villena fins a València, últim punt a què va arribar ahir dimarts 27
 
La mobilització reivindicativa de professionals i persones usuàries dels centres d'atenció a la discapacitat, arriba al seu fi, després de realitzar una marxa a peu que va partir de Villena i que durant deu dies ha recorregut 250 Km a peu. Hui la comitiva de caminants contra els impagaments ha recorregut l'últim tram a València i s'ha concentrat davant del Palau de la Generalitat.

La Marxa per la Discapacitat està servint per a denunciar l'incompliment del Govern Valencià dels seus compromisos econòmics. Exigix un pla de viabilitat coherent, que garantisca una atenció de qualitat, un pla de pagaments estable, un funcionament d'acord amb les necessitats dels centres i servicis que atenen les persones amb discapacitat, diversitat funcional i malaltia mental. La introducció del copago farà perillar la presència de persones en els centres, derivada de la situació de crisi que moltes famílies estan patint. Manifesten, també, la seua exigència que es restituïsquen les ajudes als Centres Especials d'Ocupació que s'han minorat enguany. Este retall agreuja encara més les perspectives per a un sector que està patint una situació d'impagaments per part de la Generalitat, tant als centres com als treballadors i treballadores, que en alguns casos, se'ls deu sis nòmines. L'últim tram de la marxa s'ha recorregut hui dimecres 28, des d'allí, al llarg del carrer Sant Vicent, fins a la plaça de Sant Agustí, on s'ha realitzat una concentració a les 12:00. Des d'este últim punt, s'ha anat fins al Palau de la Generalitat, on s'ha fet lectura i entrega d'un manifest, en el que estaven les principals exigències: els pagaments als centres i serveis que atenen persones amb discapacitat, diversitat funcional i malaltia mental han de ser estables ; el futur del sector ha de negociar-se amb tots els que intervenen en ell perquè tinga una viabilitat futura.

Després de l'entrega del manifest, s'han produït diferents intervencions en la Plaça de la Mare de Déu, amb intervencions dels "caminants", usuaris, representants de famílies, d'associacions,sindicats, entre altres la CGT.