martes, 30 de julio de 2013

L’ERO en el Palau de les Arts Reina Sofia de València preveu un total de 120 acomiadaments.

La direcció del Palau ha calculat un total de 120 acomiadaments sobre una plantilla de 300 persones, amb l'objectiu principal de reducció del dèficit en quatre milions d'euros, més els costos socials, que superen el milió. La incertesa respecte a la proposta empresarial és el dubte que aquest ERO no solucione els problemes del Palau i s'empitjoren les condicions laborals de la plantilla que romanga.

Ahir es va iniciar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en el Palau de les Arts Reina Sofia de València. La negociació ha quedat suspesa fins al 2 de setembre, data d'inici del període de consultes, que s'estendrà fins al 30 del mateix mes.

La direcció del Palau ha calculat un total de 120 acomiadaments sobre una plantilla de 300 persones, amb l'objectiu principal de reducció del dèficit en quatre milions d'euros, més els costos socials, que superen el milió.
La incertesa respecte a la proposta empresarial és el dubte que aquest ERO no solucione els problemes del Palau, i s'empitjoren les condicions laborals de la plantilla que romanga, sense descartar-se un nou acomiadament col·lectiu en el futur.

Entre les reclamacions sindicals respecte a la proposta de l'empresa, destaca la necessitat d'equilibrar l'esforç, que hauria de repartir-se entre tota la plantilla, en lloc d'afectar només a una part. A conseqüència del canvi organitzatiu en col·laboració amb l'holding CulturArts. Les seccions més afectades per l'acomiadament col·lectiu són les de personal administratiu i auxiliar i els tècnics de sala.

Finalment, el personal del Palau de les Arts lamenta que, amb l'ajust previst per la direcció, seria impossible garantir els nivells de professionalitat i qualitat actuals.