viernes, 2 de agosto de 2013

La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic iniciarà el curs amb mobilitzacions

L’entitat valora positivament les accions dutes a terme aquest darrer curs en contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMCE i mantindrà les mobilitzacions de cara al nou curs

Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la i la futura aplicació de la nova llei d’educació, LOMCE, ens mouen a començar de nou el curs defensant l’escola pública com a garantia d’igualtat d’oportunitats. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic llancem també un missatge positiu de cara a l’inici de curs, de prestigi de l’escola pública. És cert que estem patint l’augment de ràtio en les aules, l’eliminació de places de professorat, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre d’altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació.

En conseqüència la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic començarà el curs convocant mobilitzacions. El pròxim 5 de setembre en roda de premsa l’entitat donarà veu a membres de les comunitats educatives perquè parlen de les virtuts de l’escola pública. Així contarà amb el testimoni d’un pare o mare que ha lluitat molt perquè al seu centre s’òbriga una línia en valencià, amb alumnat compromès amb l’educació pública i l’accés al dret a l’educació i amb professorat que treballa diàriament amb necessitats educatives especials.

Tanmateix l’entitat anunciarà el següent calendari d’accions; el 9 i 16 de setembre, coincidint amb l’inici de curs de primària i secundària respectivament, es convocaran abraçades a tots els centres públics i lectures de manifest.

Paral•lelament es durà a terme una recollida de signatures contra la LOMCE per una banda en claustres, consells escolars, etc. i per altra a tota la ciutadania en general. La Plataforma determinarà punts de trobada per a la recollida de signatures.

Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic

València, 29 de juliol de 2013