jueves, 12 de septiembre de 2013

Col · lectius socials i sindicals marxaran a peu fins a Madrid contra el pagament del deute i per l'ocupació

Més de 25 col · lectius socials i sindicals convoquen una marxa a peu des de les diferents regions fins a Madrid per reivindicar que no es pagui la " deute il · legítim " i lluitar per un treball digne i els serveis públics. Les columnes de participants en la marxa estudien novembre per unir-se a Madrid amb persones de tot el país crides a una concentració massiva per fer escoltar les reivindicacions de la majoria social . La concentració a Madrid no serà la fi sinó l'inici d' una acció sostinguda , adverteixen des de l'organització que espera la suma de més col · lectius i persones a títol individual .
 
Membres d'uns 25 col · lectius socials i sindicals de tot el país han convocat una marxa a peu fins a Madrid des de diferents punts d'Espanya amb l'objectiu de mostrar el rebuig de "la majoria social " al pagament del deute i lluitar per un treball digne i els serveis públics de qualitat .
Entre els col · lectius que participaran en aquesta acció , que estudien novembre com a data per fer-la , es troben la Plataforma d' Afectats per la Hipoteca ( PAH ) , Confederació General del Treball ( CGT ) , el Sindicat Andalús de Treballadors ( SAT ) , el Front Cívic , la Coordinadora pels Serveis Públics de Madrid , Xarxa Solidària Popular , Socialisme 21 , la Coordinadora per la Renda Bàsica , l'Associació per una Taxa a les Transaccions Financeres Especulatives per Ajuda als Ciutadans ( ATTAC ) i Comissions de Base ( COBAS ) .
 
La llista de col · lectius que fins al moment s'han sumat a aquesta iniciativa segueix amb Red Roja , l'associació d'Aturats i Precaris d'Astúries , la Intersindical Valenciana , la Plataforma per l'Escola Pública de Vallecas , Corrent Roja , Unió Popular de Klase , Construint l'Esquerra , Rebelión, Crònica Popular , Mares contra la Repressió i diversos col · lectius d'aturats , als quals també s'han unit membres d'Esquerra Unida igual que s'espera es sumin més col · lectius i ciutadans a títol individual d'aquí a la data de la marxa .
Fonts presents a la reunió d'organització d'aquesta marxa , celebrada el passat dimarts 3 de setembre a Madrid , han explicat que l'objectiu principal d'aquesta acció és "fer visible el que demana la majoria de la societat " en el país i adverteixen que la concentració prevista a la capital després de la marxa a peu " no serà la fi sinó l'inici d'una acció sostinguda" en defensa de les reivindicacions dels ciutadans .
Es tracta , segons informen aquestes fonts , de realitzar una mobilització massiva , de la "majoria ciutadana" , amb un objectiu comú de tota la societat com assenyalen que és " negar-se a pagar deute il · legítim contret amb la banca" , per les conseqüències que això està tenint sobre el país . Al costat d'això , la reivindicació d' una ocupació digna i el manteniment dels serveis públics i de qualitat centren el missatge unitari que es vol llançar al Govern amb aquesta acció social .

Columnes de participants des de totes les regions
Els diferents col · lectius han emprat els mesos d'estiu per treballar en l'organització d'aquesta marxa a peu i esperen ultimar els preparatius en les properes setmanes . L'inici previst per al començament del camí dependrà de la proximitat dels territoris a Madrid però , si la data proposada de novembre es manté, serà entorn a primers d'aquest mes. Està previst que disposin diverses columnes de participants que aniran a peu des d'Andalusia , Extremadura , la zona del Llevant , Castella Lleó , Catalunya , Astúries i el País Basc , unint així a integrants de totes les comunitats autònomes fins arribar a Madrid . Així mateix , preveuen mantenir un nombre fix d'integrants en cadascuna de les columnes , persones que aniran fent etapes d'uns 30 quilòmetres al dia i realitzaran parades per descansar i menjar en municipis des dels quals es prestarà suport als participants en la marxa.

Crida a persones de tot el país
"No es tracta de fer una columna massiva de gent a peu , sinó de sostenir a un grup de marxa simbòlica des de cada territori que convergeixin a Madrid i allà , ia si massivament , s'uneixin a persones de tot el país " , expliquen les fonts consultades , que fan una crida a tota la ciutadania per participar en aquesta acció i mostrar " la fortalesa i el poder de la societat" . L'organització que prepara aquesta acció ha previst que cadascuna de les columnes arribi un dia abans del final de la marxa a municipis de la Comunitat de Madrid distants de la capital al voltant de 20 quilòmetres , per descansar i unir posicions de cara a la concentració final al dia següent. Fins llavors , els col · lectius presents en l'organització de la marxa preveuen celebrar reunions preparatòries en cadascuna de les comunitats autònomes per marcar el seu propi calendari i treballar en la intendència que necessitarà cadascuna de les columnes de participants conforme avancin en el seu camí .

Agencies