domingo, 15 de diciembre de 2013

CGT presenta una denúncia davant el Tribunal de Comptes per la nefasta gestió de RTVV

CGT denuncia davant el Tribunal de Comptes la nefasta gestió en el Grup Ràdio Televisió Valenciana, i prepara altres accions judicials per la via penal contra el nepotisme que ha caracteritzat la política de personal de l’entitat, així com contra els directius i gestors culpables del saqueig en la televisió i ràdio públiques valencianes i del col·lapse econòmic amb un deute acumulat de més de 1.200 milions d’euros.

La Confederació General del Treball ha presentat davant el Tribunal de Comptes una denúncia per a exigir responsabilitat comptable i per malversació de cabals públics als gestors de RTVV i del Consell que van provocar un forat de 1.200 milions en els comptes de RTVV, amb una gestió plagada d’irregularitats com destaquen els informes de la pròpia Sindicatura de Comptes i els informes d’auditoria de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana, que any rere any, reiteraven la comissió de les il·legalitats en la gestió, sense que els òrgans directius responsables del Consell i de RTVV prengueren cap mesura per a atallar-ho, sinó tot el contrari, van tapar la negligent gestió aportant diners sense límit de les arques públiques perquè els comptes s’aprovaren.
Així mateix, CGT denuncia el nepotisme i la xarxa clientelar creada pel Partit Popular en RTVV, i el “silencio de los corderos”, que ha permès un ferri control sobre els continguts emesos i la manipulació informativa que ha caracteritzat l’existència de RTVV durant els anys de govern del PP.
CGT denuncia la gestió del personal duta a terme des de 1996 a 2013, caracteritzada pel nepotisme. Durant el desgovern del PP s’ha produït un incompliment flagrant i continuat, en els procediments de selecció del personal, dels principis constitucionals i legals que regeixen l’accés a l’ocupació pública, els principis de mèrit, capacitat, igualtat i publicitat.
El sindicat denuncia l’incompliment sistemàtic de la legislació en matèria d’accés a l’ocupació pública amb finalitats espúries, contraris als interessos públics, la col·locació a dit de persones afins, per vinculacions de diversa naturalesa, polítiques de partit, sindicals, familiars o d’amistat, que va donar lloc a més a una plantilla sobredimensionada, fet que ha sigut considerat pel PP -qui va crear el problema-, com una de les principals causes del tancament de la cadena.
Els responsables del disseny i execució d’aquesta política de nepotisme en la gestió de personal podrien haver incorregut en la comissió de diversos delictes: tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics.
Aquestes accions del sindicat CGT s’emmarquen en la seua campanya contra el nepotisme en la plèiade de “Empreses”, “Ens”, “Agències”, “Fundacions”, “Observatoris”, “Instituts” i altres elements estranys que han constituït una vertadera Administració paral·lela que ha pervertit fins a la medul·la a la Generalitat Valenciana.
CGT va plantejar en via administrativa la sol·licitud de revisió de les contractacions laborals realitzades per eixos “ens” a tots els consellers perquè, abans de plantejar expedients de regulació d’ocupació (ERO) es revisaren les situacions de nepotisme, i els consellers les anul·laren en l’exercici de les seues facultats administratives com a presidents o màxims responsables de les empreses i ens dels seus departaments. La resposta del Consell i dels consellers ha sigut el silenci.
Per açò, la CGT adverteix expressament als responsables polítics del Consell de la seua responsabilitat penal davant qualsevol intent de “blanquejar” els orígens fraudulents dels “endollats” mitjançant el pagament de MILIONS D’EUROS de diners públics en els EROS DEL BLANQUEIG en el sector públic empresarial.

Federació Local CGT València
València, 10 desembre 2013