lunes, 13 de junio de 2016

La Conselleria d’Educació segueix retallant drets de les educadores d’educació especial

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, segueix la línia marcada pels anteriors governs valencians i tracta a les educadores d’educació especial com a funcionàries de segona categoria.

A pocs dies per a la finalització del curs 2015/2016, la conselleria encara no s’ha posat a negociar els horaris de les educadores. La normativa marca que els horaris de les educadores d’educació especial han de ser aprovats abans de la finalització del curs anterior.


La deixadesa del conseller cap a les educadores d’educació especial és evident. Apenes queden quinze dies per a acabar el curs i les direccions dels col·legis i instituts encara no han proposat la distribució de la jornada de les educadores per al curs 2016/2017, que ha de ser aprovada per la direcció territorial després de ser negociada amb les representants sindicals.

És més, el menyspreu de la conselleria cap a les educadores es fa més evident si tenim en compte que a aquestes altures encara no s’han presentat tots els horaris d’educadores corresponent al present curs 2015/2016.

La conselleria d’educació no sols manté les retallades instaurades en l’anterior instrucció, amb el beneplàcit dels sindicats representats en la Mesa Sectorial sinó que enguany està preparant unes modificacions que incideixen en les retallades.

Per al curs vinent, la conselleria retalla el temps de dinar de 60 minuts a 45 minuts. La formació ha de fer-se fora del temps de treball i només reconeix la formació epecífica relacionada amb el lloc de treball. Una formació que no oferta la conselleria.

Continua en la línia de crear un estat d’excepció pel que fa a la regulació de les condicions de les educadores d’educació especial, incomplint el que disposa el Decret 175/2006 de condicions de treball del personal al servei de la Generalitat Valenciana.

La conselleria segueix obligant a les educadores a fer hores extres de forma continuada cada dia, de forma habitual i permanent.

És paradoxal que mentre les mestres estan 4 o 5 hores al dia amb l’alumnat, i les educadores estan 8 hores al dia amb l’alumnat, es menyspree les condicions laborals d’aquest col·lectiu.

La conselleria reforça la discrecionalitat de les direccions dels centres per a fer i desfer pel que fa a les condicions laborals de les educadores.

CGT ho tenim clar. Diguem un NO ROTUND a les instruccions de la conselleria per a les educadores perquè són un maltracte al col·lectiu d’educadores d’educació especial. Maltracte i menyspreu que segurament es produeix per ser un col·lectiu feminitzat. Demanem dignitat per al col·lectiu i que se li reconega la seua tasca educativa imprescindible per a un ensenyament de qualitat i inclusiu.

CGT-Castelló

*Dibuix del disenyador Joan Turu