miércoles, 14 de septiembre de 2016

28-s València: “Valentín, la otra transición” de José Asensio en el Tercer Cicle de Cinema Social

Projecció presentada pel director.

La denominada Transició Espanyola no fou un procés històric pacífic. Tampoc els seus “únics protagonistes” foren els representants dels grans partits polítics o de les institucions de l’Estat de l’època. Aquell període va estar ple de persones i organitzacions que realitzaren dures crítiques i fortes mobilitzacions front a un procés que va servir com a maquillatge democràtic per a tota una sèrie de personatges i estructures fortament arrelades i servils de l’anterior règim feixista. Un procés clau que va consolidar fins als nostres dies el sistema econòmic i político-social capitalista.

Molts dels que lluitaren contra les polítiques i els pactes de les elits han estat oblidats i menystinguts pel silenci conscient de la Transició oficial. Valentín González fou una d’aquelles persones silenciades. Amb aquest documental recuperem la seua història i tractem de reconstruir una part de la memòria col·lectiva.

Direcció, guió i documentació: José Asensio (2016)
Supervisió narrativa: Álvaro Olavarría
Muntatge i postproducció: Javier López
Masterització de so: Rafael Antonio Martín
Veu en off: Luis Miguel Arroyo González
Intervenen: Ana María Martínez, Antonio Pérez Collado, Daniel Pont Martín, Dolors Marín, Emili Cortavitarte, Josep Lluís Pitarch, Juan Pérez Eslava, Luis Sierra “Patillas”, Mariano Sánchez Soler, Miquel Amorós, Miren Etxezarreta Zubizarreta, Paqui González, Rosa Solbes, Valentín González, Vicente Alcover
Producció: CGT – País Valencià
Durada:


Entrada lliure
Organitzat amb la col·laboració d’El Cine Social
Coordinació del cicle: Antonio Lloréns

Més informació

Octubre CCC

C/ Sant Ferran, 12 – 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

http://www.octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=2478

http://www.octubre.cat/activ_fitxa.php?id_activitat=2631