sábado, 8 de octubre de 2016

La CGT-PV es solidaritza amb la plantilla d’AFEMA i exigeix al Consell que complisca amb les seues obligacions per a garantir l’atenció pública a la salut mental i a la discapacitat

Responent a la crida llançada per l’Assemblea de Treballadors d’AFEMA, aquesta empresa gestiona entre altres recursos l’únic CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció Social) que ofereix servei en la ciutat d’Alacant, la Confederació General del Treball del País Valencià manifesta el seu suport a les demandes de la plantilla. Empleats i empleades, en vaga indefinida des de dilluns passat, estan duent a terme mobilitzacions en eixgència d’una solució definitiva a la situació dramàtica que viuen arran de la nefasta gestió del PP i ara el ninguneig del Consell. Demà 7 d’octubre tindrà lloc una concentració a les 11h en la Plaça de Manises de València davant el Palau de la Generalitat

Més de quatre mesos sense cobrar, set anys de calvari, incertesa i precarietat per a una plantilla que, organitzada en assemblea, assenyala al Consell “com a principal responsable de la situació que posa en perill la supervivència d’uns serveis públics fonamentals, d’interès per a la societat i que necessiten del suport de treballadors i treballadores en general”.

En aquesta línia, la CGT-PV destaca que és imprescindible, no solament regularitzar els salaris deguts a la plantilla, assoleixen els 200.000 euros, sinó atendre el compliment d’una sèrie de mesures que garantisquen la continuïtat de l’atenció a més de 400 usuaris.

I aquestes són, tal com es va acordar en l’Assemblea de Treballadors d’AFEMA, els següents mínims: el pagament per auxili per part de l’Administració del deute total als treballadors en una partida específica que no puga ser usada amb una altra fi; un calendari de pagaments amb partides específiques per a salaris; la negociació directa de la plantilla amb la Conselleria d’Igualtat; la intervenció del Consell en la gestió d’AFEMA i que la gestió compte amb la participació directa de representants de treballadors i d’usuaris i usuàries.

Finalment, l’organització anarcosindicalista posa l’accent en la necessitat de protegir mitjançant la fòrmula de gestió pública directa els serveis socials i sanitaris que funcionen ara amb contractes. La privatització i mercantilització dels serveis públics només porten a la precarietat i a l’absència de garanties per a la clase treballadora.

Gabinet de Premsa CGT-PV

6 octubre de 2016