miércoles, 30 de noviembre de 2016

De l’1 de desembre al 22 de gener: Exposició “La mirada de Kati Horna. Guerra i Revolució (1936-1939)” en el Centre del Carme de València

L’exposició, realitzada per la CGT-PV i mostrada per primera vegada el passat mes de juliol a Alacant, reuneix 98 instantànies, algunes d’elles inèdites, de les 270 que la fotògrafa anarquista va aconseguir salvar de la seua estada a Espanya entre 1937 i 1939 i que formen part de l’Arxiu de Salamanca.

En el marc de les XVIII Jornades Llibertàries que tenen com a tema el “80 aniversari de la Revolució llibertària. Lliçons del passat per a fer present” es podrá visitar aquesta interessant retrospectiva en un lloc emplemàtic de València: el Centre del Carme (C/ Museu, 2).

Kati Horna és sens dubte una de les creadores més inusuals i autèntiques del s.xx, “Una obrera de la fotografia” com es definia ella mateixa.

Feminista, solidària i llibertària, l’artista nascuda a Budapest en 1912 i participant de les avantguardes d’entreguerres, va ser cridada a documentar i donar testimoniatge del treball transformador que estaven portant endavant la CNT i la classe treballadora durant la Guerra Civil :“col·lectivitats, comitès de gestió de la producció en les empreses, ocupació d’esglésies i edificis, febril treball d’educació i cultura parlaven d’una transformació molt més profunda que una simple reforma de l’Estat”, tal com es destaca en el catàleg amb el qual compta l’exposició.

L’àmplia exposició conformada per les fotografies instal·lades temàticament entorn de “Construint un món nou. Revolució”; “Vivint durant la guerra. Moments de la vida quotidiana”; “Vida en el front”; “Acolliment”; “Rostres i mirades” i “Visió surrealista sobre la Guerra Civil. Fotomontatges”, forma part de les activitats organitzades per la CGT-PV per a commemorar el 80 aniversari de la Revolució Social.

El Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana coorganitza la mostra que s’inaugurarà l’1 de desembre an les 19h en el Centre del Carme (Sala Goerlich) amb la presència de José Luis Pérez Pont i Emilia Moreno.

Equip Comunicació CGT-PV