miércoles, 1 de febrero de 2017

3, 4 i 5-f València: Tancament pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers #elCIEnoSeAbre

Des de la Campanya CIEs No de València vos convidem a participar en la pròxima acció: TANCAMENT pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers.

Des de principis del mes d’octubre el CIE de Sapadors roman tancat degut a la desinfecció d’una plaga de xinxes recurrent de més de dos anys.

Davant una possible reapertura del Centre, la Campanya CIEs No de València està preparant aquesta acció de Tancament en la parròquia de Mont Olivet, amb la finalitat de demanar que el CIE de Sapadors no torne a obrir les seues portes mai més, i per exigir el Tancament de tots els Centres d’Internament d’Estrangers existents al territori espanyol a més de posar fi a les deportacions de persones estrangeres del nostres territori.

Totes elles, accions inhumanes, violentes i injustes comeses per part del Ministeri d’Interior, que sotmeten a les persones migrants en el nostre territori a situacions de persecució i de precarietat, vulnerant els seus drets més fonamentals.

Serà el pròxim cap de setmana, els dies 3,4 i 5 de febrer.


L’acció consistirà en “tancar-nos” en la Parròquia de Mont-Olivet, situada a la Plaça de Mont-Olivet número 8 de València.

Divendres 3 de febrer a les 19:00 h s’iniciarà l’acció mitjançant la lectura d’un manifest i reservarem un moment per a l’atenció a mitjans de comunicació.

Posteriorment, a les 19:30, es projectarà el documental “La Puerta Azul” de Alícia Medina i es plantejarà un col.loqui per tal d’explicar com s’organitza i en quines vies es pot participar en la Campanya CIEs No a València.

Dissabte 4 de febrer a les 11:00 h i al llarg del matí es proposaran jocs per aprendre sobre CIE, fronteres i deportacions.

A la vesprada, a partir de les 17:00 hores, es farà un homenatge a les víctimes del Tarajal, dia que es compliran 3 anys de la mort de 15 persones com a conseqüència dels trets indiscriminats de pilotes de goma de la Guardia Civil, en intentar entrar per les costes de Ceutí.

Es continuarà, amb la projecció del documental “Tarajal transformar el dolor en justicía” del col.lectiu Caminando Fronteras.

Diumenge 5 de febrer a les 11:00h es plantejarà una Assemblea oberta de Col.lectius i entitats socials que ens acompanyeu i teniu l’objectiu de lluitar pel tancament dels CIE.

I finalitzarem en una Concentració davant la porta del CIE de Sapadors a les 12:30h del matí.

Vos demanem una vegada més el vostre suport i sobretot la vostra participació en l’assemblea per poder debatre i organitzar-nos millor en la lluita que hi vam començar fa just ja, 7 anys.

Als partits polítics els agraïm el suport extern i la difusió, però els demanem que per independència política, ens respectin l’espai perquè el tancament sigui un espai apartidista.

Companyes hem de continuar visibilitzant les condicions inhumanes en que es troben les persones en els CIE i exigir el seu tancament així com posar fi als altres mecanismes de repressió; control de fronteres, batudes racials, deportacions exprés… no tancarem ni la boca ni els ulls! Cap ser humà és il·legal.

#elCIEnoSeAbre

Campanya CIEs No de València