viernes, 24 de febrero de 2017

Actes CGT al País Valencià pel Dia Internacional de la Dona Treballadora 2017

Convocatòries organitzades i on participa la CGT-PV.

Alacant

– Del 17 de febrer al 10 de març de 2017 Exposició Itinerant:“MUJERES DE LA REPÚBLICA HACIENDO HISTORIA”.

– Dissabte 4 de març a les 19 h. en la Sala Clan Cabaret: Homenatge a Ana Paula Cid, feminista i portaveu de la PFA (Plataforma Feminista d’Alacant).

– Dimecres 8 de març: MANIFESTACIÓ a les 19,30 h. Eixida Plaça Luceros, final en Plaça Muntanyeta, convocada per la Plataforma Feminista d’Alacant, Dones Lliures -CGT s’adhereix i difón.

– Divendres 10 de març: CINEFORUM a les 19 h en local CGT documental ‘Ella es hermosa cuando esta enojada’.València

Dimecres 8 de març en directe de 16h a 18h: Especial “Dones Lliures” 8 de març 2017. L’espai de Dones de CGT País Valencià en Ràdio Klara (104.4 FM València i www.radioklara.org).Castelló
4 març: Projecció/Xerrada/Debat “Feminisme i transformació social. Alternatives a la Precarietat”. Des de la Secretaria de la Dona de CGT Castelló entenem l’ anarko feminisme com la construcció d’un coneixement a partir d’una experiència viscuda. Per aquest motiu, l’activitat que us proposem aquest any amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, és un recorregut per la situació de precarietat que seguim patint les dones en el S. XXI des d’una perspectiva libertaria i que alternatives com a vies d’acció coneixem o podem crear. La transformació només serà possible a través de la participació garantida per a les dones i totes les persones que no encaixen en l’estereotip d’home heterosexual. Això requereix la promoció d’accions formatives i de reflexió com la que us proposem. L’objectiu és comprendre i caracteritzar l’opressió, sortint de qualsevol tipus d’institucionalització perquè la lluita feminista siga realment valuosa. Com diu la companya Dunia del Projecte ASHEF “…És possible canviar allò que no funciona i ens oprimeix, tenim l’obligació de fer-ho per la nostra dignitat i per beneficiar al màxim d’afectades i afectats, més enllà de la mateixa satisfacció personal”. S’ha desvirtuat el terme feminisme per part de les institucions i els mitjans de comunicació, invisibilitzant a les dones i als col·lectius dissidents, tractant de convéncer-nos que és possible ser feminista dins del sistema.

Programació: 17 hores– Obertura de portes.

17.30 hores- A la deriva (por los circuitos de la precariedad femenina): Projecció del DVD que acompanya al llibre del mateix títol. Ens presenten un recorregut de recerca i acció realitzat per un grup heterogeni de dones de la casa okupada de dones La Eskalera Karakola que comparteixen una tensió feminista buscant parlar de les seues precarietats, flexibilitats i mobilitats.

18.30 hores– Exposen:

Emilia Moreno– militant de CGT i Dones Lliures i realitzadora del Programa Dones Lliures de Radio Klara. Ens ajudarà a reflexionar sobre la precària situació laboral de la dona en el S. XXI .

Concha Martínez- Activista ecofeminista. Ha treballat pel canvi d’hàbits de consum i la Sobirania Alimentària. Va col·laborar en la coordinació de l’Escola Maria Moliner (Catarroja). Creadora del blog https://agendafeminista.org/. Participa en la coordinació de la Plataforma per a la Redacció de l’informe de la CEDAW OMBRA (Convenció per a l’Eliminació de tota forma de Discriminació cap a les Dones).

Dúnia Rosell- Fundadora y presidenta de ASHEF: “Associació Social Històrica d’Economia Feminista”- Recuperemos La Engaña”- Són una Associació Social i Històrica sense ànim de lucre, dedicada a rehabilitar una estació ferroviària abandonada com a Habitatge Col·laboratiu per a la inserció social i laboral de dones i unes altres persones cuidadores, orientada a la conciliació, l’exercici d’ocupació digna, la valoració de les cures i l’establiment de torns rotatius, la formació i capacitació laboral permanent entre altres objectius. Són apartidistes, rebels i llibertàries.

Lloc: MADEP– Asociació “Madres en Acción para el Desarrollo y la Prosperidad” C/ Dr. Fleming, 19 KASTELLÓ
Dimecres 8 de març: A les 19h, Manifestació des de Maria Agustina.
Convocatòries en resta de l’Estat

Manifest i Materials de CGT