martes, 18 de abril de 2017

1er de Maig. Recuperem Drets i Llibertats

Un altre 1 de Maig amb la classe treballadora atrapada en l’espiral de despossessió de drets i llibertats a la que ens han conduit aquests governs vassalls de la Troika ((U€, FMI i BCE) i els seus aliats, amb el pretext d’una crisi que no és res més que una estafa social de grans proporcions. Mentre la corrupció política, judicial i empresarial campa al seu aire, evidenciant amb claredat el saqueig a les arques públiques que han dut a terme, la manca de garanti es judicials per a les persones més necessitades i la connivència delictiva entre poders públics que haurien de ser independents, la classe treballadora es debat entre la desesperació de no poder desenvolupar projectes de vida dignes i la major precarietat de les condicions laborals i socials, on la pobresa i la desigualtat s’estén cada cop en capes més àmplies de la societat. 

Les xifres de persones sense feina, sobre tot joves i dones, segueixen sent inacceptables, la gran majoria dels nous contractes són temporals, amb salaris de misèria i condicions laborals del segle dinou i els ERO són l’única sortida que troba la reaccionària classe empresarial que patim en aquest estat. 

Els “agents socials del règim” tractant de sortir del seu “amagatall” d’anys, amb l’única intenció de tornar a trair a la classe que diuen representar i signar un altre Pacte Social amb el govern i la patronal que ens retalla encara més els nostres salaris i drets. A més a més de tornar a “retocar” el Pacte de Toledo, per retallar encara més les ja precàries Pensions Públiques.
Les il·lusòries aspiracions sobre l’anomenat “assalt a les institucions” no han estat res més que un dolorós miratge, quedant clar que la lluita al carrer,governe qui governe, és l’única via per aconseguir recuperar els drets i les llibertats que ens han furtat per a dur a terme transformacions socials i per defensar el que és patrimoni de la col·lectivitat, és a dir “allò que és Públic, allò que és col-lectiu”, els Serveis Públics com a DRETS essencials de totes les persones. 

La CGT fa una crida aquest 1 de Maig a totes les persones, organitzacions i col·lectius socials, a les persones migrants, a les pensionistes, a les estudiants, a les dones, a les desnonades de les seves cases i de les seves feines, a les represaliades per lluitar, a la classe treballadora en general, a Manifestar-se des de la dignitat de classe per exercir el dret a la protesta que pretenen eliminar, a través de Sentències condemnatòries per als que lluiten i Sentències del màxim tribunal espanyol (el Tribunal Suprem), que legalitza l’esquirolatge empresarial quan les persones treballadores convoquen Vagues per defensar- se de les agressions empresarials.
Exigirem aquest 1 de Maig:
  • La derogació de les dues darreres Reformes Laborals
  • La derogació de les lleis Mordassa i l’Amnistia Social per a totes les persones empresonades, encausades, acomiadades dels seus llocs de treball o multades per lluitar.
  • La Renda Bàsica com a garantia de supervivència
  • El No rotund al pagament del Deute il·legítim.
  • Els Serveis Públics com a Drets Essencials de les persones
  • Feines estables amb salaris i condicions dignes.
L’1 de Maig la CGT serà als carrers , en confluència amb els moviments socials i col·lectius en lluita o amb les seves pròpies energies i gent, reivindicant un canvi de model social basat en el repartiment de la riquesa, el suport mutu, la igualtat i l’autogestió. 

VISCA EL 1er DE MAIG !! 

VISCA LES PERSONES QUE LLUITEN !!