miércoles, 5 de julio de 2017

CGT lamenta la mort d’un treballador en el muntatge de les grades dels concerts de Vivers a València

El dilluns 3 de juliol ens fèiem ressò del comunicat dels treballadors de Vivers, denunciant un gravíssim accident laboral, que va ocórrer en la matinada de dimarts 27 al dimecres 28 de juny mentre es muntava l’estructura de concerts en Vivers, en condicions molt precàries. Quan un treballador muntador de les grades va caure de l’estructura i va acabar a la U.C.I. de l’hospital amb el diagnòstic de “mort cerebral”.

Gairebé una setmana després, el silenci es va trencar, després del comunicat dels propis treballadors de Vivers i quan s’ha sabut per la premsa que la víctima d’uns 50 anys ha mort aquest mateix dimarts a l’Hospital La Fe, on va ser traslladat després el sinistre. Fins a la notícia de la mort del treballador, el silenci i l’ocultació deliberada d’informació va ser total.

L’Ajuntament de València, que no ha concretat detalls del que ha passat ni del resultat del sinistre, ha requerit a l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (Musicaprocv), responsable del muntatge i explotació de la grada que va oferir per a la celebració dels concerts realitzats en Vivers, “tota la informació al voltant de les condicions de la seva instal·lació” i sobre el sinistre laboral sofert per un dels treballadors de l’empresa subcontractada i de les mesures de seguretat previstes segons va informar el diari Levante el passat dimarts. En el comunicat subscrit per treballadors dels concerts i difós per CGT, es denunciava la “indiferència” de promotors i Ajuntament davant el succés, ja que el muntatge de les grades es va dur a terme “en condicions precàries”, una jornada “massa llarga “ia temperatures” molt altes en una feina que requereix tota l’atenció i mesures de seguretat”.

Per tot això CGT se suma a les denúncia dels propis treballadors:
• La caiguda d’aquest treballador i la seva posterior mort a l’hospital no són un accident més, sinó la conseqüència necessària de les condicions precàries en què desenvolupava la seva feina.
• La indiferència que han mostrat els promotors i l’ajuntament davant el succés demostren que aquesta agent tracta als treballadors com a peces d’un sol ús i substituïbles i no com a persones.
• El silenci oficial i l’ocultació deliberada d’informació fan visible que als organitzadors dels Concerts de Vivers els preocupa més la seva pròpia imatge que la transparència informativa i les condicions de treball dels seus empleats.
A més exigim que s’aclareixin els motius del mortal accident.
Des de CGT denunciem aquests fets, així com les condicions de precarietat que es pateixen en aquests i altres sectors laborals, on les jornades laborals són llargues i penoses i on mai s’apliquen els mínims criteris de salut laboral i de prevenció de riscos laborals, que són d’obligada aplicació per les empreses.
Les últimes reformes laborals d’aquest govern i de l’anterior, només han servit per precaritzar i empobrir els drets dels treballadors, augmentant el nombre d’accidents, malalties i morts a la feina.
Ens trobem, possiblement fins que s’aclareixin els fets, un cop més en un cas de negligència de les normatives laborals per part de l’empresa i que ha acabat amb la mort d’una persona.

Per últim volem finalment manifestar en nom de tota l’afiliació de CGT el nostre suport i solidaritat amb la família i companys de treball en aquests durs i tristos moments. Així com ens posem, com no podria ser d’altra manera, a la seva disposició en la denúncia i aclariment del que ha passat i en el que estimin oportú els propis interessats.

CGT-València

5/7/2017