viernes, 6 de octubre de 2017

CGT protesta a València contra la precarietat i les morts en el treball

Amb una concentració i una performance en la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València, delegats i delegades de la Confederació General del Treball han fet visible el seu rebuig a la precarietat i a una de les seues conseqüències més silenciades, la sinistralitat laboral.

Segons dades oficials, l’any 2016 es van registrar 607 morts en accidents en el treball. I en el primer semestre de 2017, es va assolir la xifra de 300. De moment, la sinistralitat s’ha vist incrementada en un 2,87%, amb un total de 657.169 accidents, 17.765 accidents més que en el mateix període de 2016.

El sindicat anarcosindicalista ha volgut, després de la celebració d’una assemblea informativa on s’ha abordat el tema “Retrat de la mortalitat en el treball, actuació sindical en la Salut Laboral”, culminar l’acció formativa amb un acte públic reivindicatiu.


Per a cridar l’atenció sobre la dimensió de les xifres, els sindicalistes han escenificat mitjançant una performance les sis morts en què es tradueixen les xifres anuals esmentades. La imatge és eloqüent i no pot deixar indiferent a ningú: sis cadàvers en filera, un resum gràfic del que li succeeix a la classe treballadora cada quatre dies aproximadament.

Gabinet de Premsa CGT-PV

5 octubre 2017

Nota de Prensa + Fotos

CGT protesta en València contra la precariedad y las muertes en el trabajo

Con una concentración y una performance en la Plaza del Ayuntamiento de la ciudad de València, delegados y delegadas de la Confederació General del Treball han hecho visible su rechazo a la precariedad y a una de sus consecuencias más silenciadas, la siniestralidad laboral.

Según datos oficiales, en el año 2016 se registraron 607 muertos en accidentes en el trabajo. Y en el primer semestre de 2017, se alcanzó la cifra de 300. De momento, la siniestralidad se ha visto incrementada en un 2,87%, con un total de 657.169 accidentes, 17.765 accidentes más que en el mismo período de 2016.

El sindicato anarcosindicalista ha querido, tras la celebración de una asamblea informativa donde se ha abordado el tema “Retrato de la mortalidad en el trabajo, actuación sindical en la Salud Laboral”, culminar la acción formativa con un acto público reivindicativo.

Para llamar la atención sobre la dimensión de las cifras, los sindicalistas han escenificado mediante una performance las seis muertes en que se traducen las cifras anuales mencionadas. La imagen es elocuente y no puede dejar indiferente a nadie: seis cadáveres en hilera, un resumen gráfico de lo que le sucede a la clase trabajadora cada cuatro días aproximadamente.

Gabinete de Prensa CGT-PV

5 octubre 2017

Fotos: Rut Moyano