domingo, 12 de noviembre de 2017

CGT acull la presentació del llibre “La bala y la palabra” a València

Sota el títol “La bala y la palabra. Francisco Ascaso (1901-1936). Vida accidental de un anarquista”, Luis Antonio Palacio Pilacés i Enrique García Francés han publicat, gràcies al finançament col·lectiu o crowdfunding, una obra biogràfica al voltant d’ “una de les més renombrades, i, alhora, menys conegudes figures de l’univers llibertari ibèric”.

Recentment editat per la Malatesta, el llibre serà presentat pels propis autors el divendres 17 de novembre a les 19h, en la seu de la Confederació General del Treball a València (Av. del Cid, 154).

Fins al moment, destaca l’editorial, la informació sobre l’ “apassionant i desconeguda” vida de Francisco Ascaso “ha estat reduïda a les escasses i contradictòries dades que poden deduïr-se de les autobiografies rarament objectives dels seus companys de militància”.

D’aquesta forma, la primera monografia extensa sobre el militant oscense mort a Barcelona el 20 de juliol de 1936 “trau a la llum nous detalls entorn de la seua figura, resol algunes contradiccions historiogràfiques i llança llum sobre una personalitat digna del millor guió cinematrogràfic”.

https://www.verkami.com/projects/17843-la-bala-y-la-palabra-francisco-ascaso-1901-1936-vida-accidental-de-un-anarquista

Gabinet de Premsa CGT-PVNota de Prensa

CGT acoge la presentación del libro “La bala y la palabra” en València
Bajo el título “La bala y la palabra. Francisco Ascaso (1901-1936). Vida accidental de un anarquista”, Luis Antonio Palacio Pilacés y Enrique García Francés han publicado, gracias a la financiación colectiva o crowdfunding, una obra biográfica en torno a “una de las más renombradas, y, a la vez, menos conocidas figuras del universo libertario ibérico”.

Recién editado por La Malatesta, el libro será presentado por los propios autores el viernes 17 de noviembre a las 19h, en la sede de la Confederació General del Treball en València (Av. del Cid, 154).

Hasta el momento, destaca la editorial, la información sobre la “apasionante y desconocida” vida de Francisco Ascaso “ha estado reducida a los escasos y contradictorios datos que pueden entresacarse de las autobiografías raramente objetivas de sus compañeros de militancia”.

De esta forma, la primera monografía extensa sobre el militante oscense fallecido en Barcelona el 20 de julio de 1936 “saca a la luz nuevos detalles en torno a su figura, resuelve algunas contradicciones historiográficas y arroja luz sobre una personalidad digna del mejor guion cinematrográfico”.

https://www.verkami.com/projects/17843-la-bala-y-la-palabra-francisco-ascaso-1901-1936-vida-accidental-de-un-anarquista

Gabinete de Prensa CGT-PV

10 noviembre 2017