miércoles, 31 de enero de 2018

A Castelló, la Conselleria d’Igualtat es manté en mínims

La Vicepresidenta del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, manté els centres de majors dependents, de discapacitats i de menors, de la província de Castelló amb les plantilles molt minvades per vacants no cobertes, en alguns casos des de fa més de mig any.

La Junta de Personal dels Serveis Territorials de Castelló va denunciar, la setmana passada, que la Direcció de Funció Pública no cobreix els llocs vacants que es produeixen des de fa mesos en els centres de la Conselleria d’Igualtat.

Per a la Confederació General del Treball la situació és alarmant. La Residència de Persones Majors Dependents de Borriana es manté amb un 13% dels llocs d’atenció directa sense substituir. En el cas de la Residència de Discapacitats Vall d’Umbrí, el personal d’atenció directa sense cobrir aplega al 14%. La manca de substitucions també afecta la pròpia Direcció Territorial, com ja va denunciar el sindicat en desembre, on més del 10% de la plantilla no s’hi ha substituït.

Per a CGT és irrellevant la disputa entre la consellera l’Administració Pública, Gabriela Bravo, i la consellera d’Igualtat, Mònica Oltra, per “rentar-se les mans” en aquest cas. El cert és que el Consell és responsable de deixar en mínims a les plantilles dels centres de menors, persones majors dependents i discapacitats. Açò està afectant negativament el servei públic que s’ofereix i les condicions que ha de suportar el personal.

Si després de les denúncies públiques no es resol la manca de personal als centres de la Conselleria d’Igualtat, CGT promourà mobilitzacions.

CGT-Castelló

31 gener 2018