viernes, 20 de abril de 2018

CGT manifesta el seu rebuig a les exhibicions de la Guàrdia Reial a les comarques de Castelló i, en especial, a la presència als centres educatius

Aquests dies, la Guardia Reial, ha pres els carrers de Castelló, fent exhibicions en quasi totes les comarques.

A Cabanes s’han presentat, amb el suport de l’ajuntament de Soledad Segarra Mulet, als centres educatius públics del poble.

Des de la Confederació General del Treball volem denunciar l’acte, ja que pensem que aquestes exhibicions no són benvingudes en espais educatius, on la missió dels centres i de les treballadores i treballadors és el foment de la cultura, la ciència i la diversitat; creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics doncs els valors que transmeten no són compatibles.

Els centres educatius han de ser un espai on s’eduque per generar pensament crític amb el sistema actual, entre ells el sistema de la guerra; un espai on defensem la resolució no-violenta dels conflictes mitjançant la prevenció, mediació i cooperació; un espai on fomentar una ciutadania crítica que treballe per un món en pau.

En el context actual de greus crisis humanitàries generades pels conflictes armats i les guerres, s’ha pogut constatar que les armes no han esdevingut la solució als problemes de seguretat, ben al contrari.

Els pressupostos de defensa són la prioritat per sobre de l’educació en un món cada vegada més necessitat de pensament crític i humanitat.

Manifesten clarament el nostre rebuig a la Guàrdia de la Corona dins els centres educatius.

FORA LES ARMES I DEMOSTRACIONS MILITARS DE LES ESCOLES

LES ARMES NO EDUQUEN, LES ARMES MATEN.

QUE L’EDUCACIÓ SIGA LA NOSTRA MILLOR ARMA!!!Sindicat d’Administració Pública CGT-PV

20 abril 2018