lunes, 14 de mayo de 2018

23-m Castelló: Conferència col·loqui “Dona, salut i treball”

La medicina moderna i l’abordatge de la salut de les dones, com un fet fisiològic diferencial, s’ha fet parcialment o ha quedat fóra dels estudis científics, clínics i/o farmacèutics, com que no té en compte les variables de gènere. La complexitat de l’organisme femení sobretot de l’hormonal, ha estat i segueix en molts aspectes, lluny de ser objectiu d’estudi, interessat només l’aspecte reproductiu. L’absència d’estudis i catalogació de malalties professionals especifiques i de gènere, dificulten la prevenció.

La conferència de Maria Júlia Roldán Samper, sòcia cofundadora d’AQUA (Afectats Químics i Ambientals), es basa en l’estudi fet per la ponent on s’evidencia la diferència de gènere en les malalties emergents. Sent aquest el primer estudi clínic sobre aquestes malalties des de les persones afectades, sent un document tan útil a les afectades com als professionals.
Aquest estudi està avalat per Caps de Servei dels hospitals Clínic de Barcelona, de l’Institut Fundació Pere Mata de la regió Sanitària de Tarragona, Metge Forense professor de la URV de Tarragona, Salut Pública de Catalunya i diferents investigadores sobre aquestes malalties de reconegut prestigi internacional així com pel Col·lectiu Ronda d’advocats de Barcelona, amb la part legal.

Basant-se amb aquest estudi, la conferència té com a objectiu donar informació contrastada sobre aquelles malalties anomenades Emergents, que afecten principalment a les dones amb més del 80% i que tenen greus efectes en l’entorn familiar, laboral i social.

Versarà sobre les diferents professions que generen més afectades i en quina mesura afecta a la salut de les dones la manca de reconeixement diferencial de gènere a l’hora de la prevenció i abordatge de les malalties professionals.

La manipulació de múltiples agents químics en el dia a dia de moltes treballadores alteren el sistema hormonal en barrejar diferents elements es converteixen en neuro-tòxics, corrent alts riscos, sense que ningú les haja advertit de les greus conseqüències que tindrà per a la seua salut, tant immediata com futura, ja que són acumulatius.

Maria Júlia Roldán Samper ens informarà de les opcions legals i socials a les quals es pot acudir per a gestionar la nostra salut des de l’objectiu de recuperació tant com es puga. On dirigir-nos per al diagnòstic, cura i situació legal.

Vos esperem el pròxim dimecres 23 de maig a les 19h en la Casa de la Cultura de Castelló.
Agraïm difussió!!
https://www.facebook.com/events/2120934014809864/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1525681875941203
Secretaria de la Dona CGT-Castelló