jueves, 7 de junio de 2018

Totes les lluites i resistències es donen cita a la Fira Alternativa Valencia 2018

La 31a edició es celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juny en València
La Fira estarà en el vell llit del Túria (entre els ponts d’exposició i de les flors)
 
Sota el lema Lluites i Resistències arriba una nova edició de la Fira Alternativa, la que fa 31, i que tindrà lloc el cap de setmana del proper cap del setmana del 8 al 10 de juny entre els ponts de les flors i d’exposició.
L’objectiu d’esta nova edició de la Fira és el de coordinar les diferents lluites que porten els col·lectius socials i organitzacions, amb especial incidència en la defensa del territori, del medi ambient, el feminisme, l’agricultura ecològica, la bona gestió dels residus i contra la turistificació i la despoblació. 

La Fira també és una eina de difusió del treball artesanal i l’alimentació ecològica. Al llarg del cap de setmana, les artesanes i les representants d’organitzacions es retroben, parlen dels seus treballs i conviuen en un espai obert a totes i tots. Juntes també comparteixen tasques com ara netejar l’espai entre totes, vigilar, muntar infraestructures, etc. Cal recordar que la Fira no seria possible sense la participació de les voluntàries i voluntaris que col·laboren de manera desinteressada en l’organització de la trobada mitjançant el col·lectiu Calidoscopi, que no rep subvencions ni remunera als i les voluntàries que participen en cada edició. 

En la 31a Fira no faltaran les xerrades de temes com l’ecofeminisme o decreixement, entre d’altres; tallers de música, reciclatge i ceràmica, per exemple i actuacions musicals. Enguany actuaran Albuferins, Las mantequilla, Lilit i Dionís, el divendres; Marcel el marcià, Rascanya, Jazzwoman, Leja & the gentlemen, Mundo Chillón, el dissabte; Urbàlia Rurana, la Muixeranga, Pepe Ruiz, Víctor Jimenez Quartet i Pan de capazo, el diumenge.
El col·lectiu Calidoscopi, organitzador de la Fira Alternativa, es va plantejar fa més de 30 anys que este espai era la forma d’expressió i difusió més genuïna i coherent. No són organitzadors de fires, sols sumem forces per organitzar la trobada cada any i plantar la seua llavor. Un trajecte que no hauria estat possible sense totes i tots els que gaudeixen de la Fira Alternativa eixos dies.